NLP Coaching

NLP Coaching – communiceren met jezelf en met anderen

NLP is geen therapie en het is ook absoluut niet ‘zweverig’. NLP is een afkorting voor neuro linguïstisch programmeren. Neuro betekent zenuwstelsel, het gaat over de manier waarop we de realiteit waarnemen (horen, voelen, zien, ruiken, proeven).
Linguïstisch gaat over de manier waarop we onze zintuigelijke waarnemingen interpreteren. Programmeren is het ontdekken, gebruiken en veranderen van onze onbewuste gedachtepatronen, communicatie en ons gedrag. Freud vergeleek de menselijke geest met een grote ijsschots. Net als bij de geest is het grootste gedeelte van de ijsschots verborgen onder water. Zo ook met het onderbewuste, het is vaak niet waarneembaar. NLP richt zich op dit gedeelte van onze geest.


De invloed van het onderbewuste op je doelen

In NLP wordt vaak gezegd je doelen bewust stelt en ons onderbewuste de doelen behaalt. Vanzelf gaat dit natuurlijk niet. De ‘vertaling’ van bewust naar onderbewust gaat vaak mis. We denken vaak na over onze doelen. Een gezonde relatie, een betere financiële situatie, succes in het werk en gezond leven. Vaak vertalen deze doelen die we ons voornemen zich niet naar de realiteit. Dit betekent dat er iets fout gaat in het ‘vertalen’ van ons bewuste (onze doelen) naar ons onderbewuste. Als je niet goed en duidelijk naar je onderbewuste kunt communiceren zul je ook moeite hebben om je doelen te bereiken.

  1. Welke doelen heb jij?

  2. Heb je een vervelende gewoonte of gedrag waar je van af wil?

  3. Welk aspect van je leven zou je willen veranderen?


Wat kan ik voor je doen?

NLP Coaching leert jou hoe je meer grip krijgt op je leven en hoe je NLP technieken effectief toepast in je leven. Waar een personal coach je in de sportschool helpt om fysiek fit te worden, helpt een NLP coach je om mentaal sterk en fit te worden én te blijven. De krachtige NLP technieken die je leert in het coachingstraject stellen je in staat om jouw leven te leiden zoals je dat wilt, als de persoon die jij graag zijn wil.

Waar wordt er behandeld bij het coaching traject:

  1. Wat is jouw huidige situatie?
  2. Wat is de gewenste situatie die je wilt bereiken?
  3. Welke obstakels verhinderen je om dit te bereiken?
  4. Welke hulpbronnen heb je nodig om dit te bereiken?
  5. Welke NLP interventie technieken gaan we gebruiken om je obstakels te overkomen?
  6. Hoe pas je dit toe toe om je hulpbronnen te activeren?
  7. De werkwijze om je gewenste situatie te bereiken.

Gratis oriëntatiegesprek is mogelijk!

Klik hier voor de contactgegevens.